
Vezir Parmağı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3, 5-4 su bardağı un
- İrmik
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Vezir Parmağı Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbeti yapalım (soğuk olması lazım).
- Şerbet gereçlerini tenceremize alıp kaynatalım.
- Sıvı materyalleri kaba alalım ve karıştıralım.
- Üzerine şeker kabartma tozu ve vanilya ekleyip tekrar karıştıralım.
- Akabinde unu da azar azar ekliyoruz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopararak parmak biçimi veriyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 220 derecede yaklaşık 30 dk kadar pişirelim .
- Birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökelim istediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
