Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vezir Parmağı Tatlısı

Vezir Parmağı Tatlısı
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
vezir-parmagi-tatlisi.jpg

Vezir Parmağı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler


Hamur için :
  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Üzerini bulamak için :
  • İrmik
Şerbet  için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Üzeri için :
  • Fıstık yada hindistan cevizi

Vezir Parmağı Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet soğuk tatlı ılık olmalı.
  2. Tencereye suyu, şekeri ve 1 dilim limonu koyup yoğunlaşana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
  3. Tatlının hamuru için derin bir kaba tereyağı, sıvı yağı, yumurta, yoğurdu alıp güzelce karıştırın.
  4. Materyallerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  5. Daha sonra gerekli malzemeleride ekleyip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp parmak biçimi verin. Hal verdiğiniz tatlıları uygunca irmiğe bulayın.
  7. 180 derecede 25 dakika pişirin.
  8. Pişen tatlıların birinci sıcaklığı çıkıp 10 dakika bekledikten sonra soğuk şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.
  9. Dinlendirdikten sonra hindistan cevizi yada fıstıkla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt