Vezir Parmağı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Hamur için :
- 100 gram margarin yada tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- İrmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Fıstık yada hindistan cevizi
Vezir Parmağı Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet soğuk tatlı ılık olmalı.
- Tencereye suyu, şekeri ve 1 dilim limonu koyup yoğunlaşana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Tatlının hamuru için derin bir kaba tereyağı, sıvı yağı, yumurta, yoğurdu alıp güzelce karıştırın.
- Materyallerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Daha sonra gerekli malzemeleride ekleyip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp parmak biçimi verin. Hal verdiğiniz tatlıları uygunca irmiğe bulayın.
- 180 derecede 25 dakika pişirin.
- Pişen tatlıların birinci sıcaklığı çıkıp 10 dakika bekledikten sonra soğuk şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.
- Dinlendirdikten sonra hindistan cevizi yada fıstıkla servis edebilirsiniz.