Vezir Parmağı Tarifi İcin Malzemeler
*125 gr margarin
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım cay bardağı toz şeker
*3 5 su bardağı un
Şerbeti icin;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon
Uzeri icin
*Yarım su bardağı irmik
Vezir Parmağı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şerbetimizi hazırlayalım
*Tencereye şekeri suyu koyalım, kaynamaya bırakalım
*Kaynadıktan sonra limon suyunu kattıktan sonra 5 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım
*Hamuru icin margarini yumurtayı yoğurdu ve sıvı yağı şekeri katıp karıştıralım
*Vanilya kabartma tozunu da ilave edip unu eleyerek yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamında yoğurulur kucuk kucuk şekiller verilerek irmiğe bulandırılır
*Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve 180 derece fırında pişirilir
*Fırından cıkardıktan ilk sıcaklığı cıkınca soğuk şerbet dokulur dinlenmeye bırakılır
*20 dk sonra servis yapılır afiyet olsun
*125 gr margarin
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım cay bardağı toz şeker
*3 5 su bardağı un
Şerbeti icin;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon
Uzeri icin
*Yarım su bardağı irmik
Vezir Parmağı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şerbetimizi hazırlayalım
*Tencereye şekeri suyu koyalım, kaynamaya bırakalım
*Kaynadıktan sonra limon suyunu kattıktan sonra 5 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım
*Hamuru icin margarini yumurtayı yoğurdu ve sıvı yağı şekeri katıp karıştıralım
*Vanilya kabartma tozunu da ilave edip unu eleyerek yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamında yoğurulur kucuk kucuk şekiller verilerek irmiğe bulandırılır
*Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve 180 derece fırında pişirilir
*Fırından cıkardıktan ilk sıcaklığı cıkınca soğuk şerbet dokulur dinlenmeye bırakılır
*20 dk sonra servis yapılır afiyet olsun