Vezir Parmağı Tarifi İcin Malzemeler
*1 adet yumurta
*125 gr margarin veya tereyağ
*1 cay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım cay bardağı şeker
*Kabartma tozu
*3 5 su bardağı un
Şerbet icin:
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Uzeri icin:
*İrmik
Vezir Parmağı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle tatlımızın şerbeti hazırlanır
*Şerbet malzemeleri bi tencereye alınır ve kaynatılır kaynamaya başladıktan sonra bi 10 dk daha kısık ateşte kaynaması beklenir ve ocaktan alıp soğumaya bırakılır
*Hamur malzemelerimiz sırasıyla tereyağı, yumurta, şeker, yoğurt, sıvı yağ hepsi eklenip guzelce yoğurulur en son kabartma tozu ve un eklenir
*Ele yapışmayan bir hamur elde edince istediğiniz şekli verebilirsiniz
*Adından dolayı ben yuvarlak değil uzunlamasına şekil verdim ama biraz kalın vezir parmağı oldu
*Onceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 30 dk ( uzeri kızarana kadar) pişiriyoruz
*Tatlımızı fırından cıkarınca ilk sıcağı cıktıktan sonra o da 35 dk kadar ediyor
*Soğuk şerbetimizi tatlımızla buluşturuyoruz
*Şerbeti doktukten snra tatlımızın uzerini ortuyoruz ki şerbeti iyi ceksin mukemmel ve kolay bi tarif şimdiden afiyet olsn deneyenlere
*1 adet yumurta
*125 gr margarin veya tereyağ
*1 cay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım cay bardağı şeker
*Kabartma tozu
*3 5 su bardağı un
Şerbet icin:
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Uzeri icin:
*İrmik
Vezir Parmağı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle tatlımızın şerbeti hazırlanır
*Şerbet malzemeleri bi tencereye alınır ve kaynatılır kaynamaya başladıktan sonra bi 10 dk daha kısık ateşte kaynaması beklenir ve ocaktan alıp soğumaya bırakılır
*Hamur malzemelerimiz sırasıyla tereyağı, yumurta, şeker, yoğurt, sıvı yağ hepsi eklenip guzelce yoğurulur en son kabartma tozu ve un eklenir
*Ele yapışmayan bir hamur elde edince istediğiniz şekli verebilirsiniz
*Adından dolayı ben yuvarlak değil uzunlamasına şekil verdim ama biraz kalın vezir parmağı oldu
*Onceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 30 dk ( uzeri kızarana kadar) pişiriyoruz
*Tatlımızı fırından cıkarınca ilk sıcağı cıktıktan sonra o da 35 dk kadar ediyor
*Soğuk şerbetimizi tatlımızla buluşturuyoruz
*Şerbeti doktukten snra tatlımızın uzerini ortuyoruz ki şerbeti iyi ceksin mukemmel ve kolay bi tarif şimdiden afiyet olsn deneyenlere