Vichyssoise Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet pırasanın beyaz kısmı
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- Tavuksuyu
- Sarımsak
- 5 adet kereviz sapı
- 1 kutu krema
- Tuz karabiber sıvı yağ
- Tereyağ kırmızı toz biber
Vichyssoise Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeklik doğranmış soğanı yağlarla birlikde koyup kavuralım.
- Üzerine doğranmışlar patates ,sarımsak doğranmış pırasa kereviz sapı hepsini sırayla kavuralım. Kıvama nazaran suyunu ayarlayalım ve pişmeye bırakalım.
- Pişen çorbayı blendırdan geçirip tekrar ocağa koyalım.
- Üzeri için gerekli materyalleri tavaya tereyağ koyup biberi ek edip azıcık kızartıp çorbaya dökelim. Afiyet olsun.