Vietnam Usulu Borek Tarifi
Vietnam Usulu Borek yapılışı
Vietnam Usulu Borek nasıl yapılır
Vietnam Usulu Borek
imagesvietnamusuluborektarifiresimli5ad432c3b3b67
Malzemeler :
200 Gr kıyma
3 Adet yufka
1 Adet soğan (ince kıyılmış)
1 Adet havuc (rendelenmiş)
1 Paket soya filizi
2 Corba kaşığı zyağı
½ Demet taze nane
1 Adet kıvırcık
3 Corba kaşığı soya sos
Tuz
Karabiber
Kızartma yağı
Yapılışı :
Kalın dipli bir tavada zeytinyağı ısıtın, soğanları sote edin Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Daha sonra havuc ve soya filizini ekleyip bir kac dakika daha kavurun Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın Diğer tarafta yufkaları sigara boreğinde olduğu gibi ( ucgen) kesin Hazırladığınız karışımdan icine koyarak fazla sıkmadan sarın (bir parmak buyukluğunde olacak şekilde) Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt uzerine alın Kıvırcık ve nane yaprakları ile sarın Soya sosa batırarak yiyin
Vietnam Usulu Borek yapılışı
Vietnam Usulu Borek nasıl yapılır
Vietnam Usulu Borek
imagesvietnamusuluborektarifiresimli5ad432c3b3b67
Malzemeler :
200 Gr kıyma
3 Adet yufka
1 Adet soğan (ince kıyılmış)
1 Adet havuc (rendelenmiş)
1 Paket soya filizi
2 Corba kaşığı zyağı
½ Demet taze nane
1 Adet kıvırcık
3 Corba kaşığı soya sos
Tuz
Karabiber
Kızartma yağı
Yapılışı :
Kalın dipli bir tavada zeytinyağı ısıtın, soğanları sote edin Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Daha sonra havuc ve soya filizini ekleyip bir kac dakika daha kavurun Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın Diğer tarafta yufkaları sigara boreğinde olduğu gibi ( ucgen) kesin Hazırladığınız karışımdan icine koyarak fazla sıkmadan sarın (bir parmak buyukluğunde olacak şekilde) Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt uzerine alın Kıvırcık ve nane yaprakları ile sarın Soya sosa batırarak yiyin