Vişne Jöleli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yeteri kadar un
- 2 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Vişne Jöleli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekimizi hazırlayalım. Yumurta ile şekeri beyaz köpük olana kadar çırpalım.
- Sonra süt ve yağı ekleyip karıştıralım.
- Bir elekten un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
- Sonra tart kabını yağlayıp üzerine karışımı dökelim.
- 180 derece fırında yaklaşık 35 dk kadar üzeri kızarana kadar (kürdanla pişip pişmediğini denetim edin) pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Jölesi için;Vişne suyu nişasta ve şekeri karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- İlk sıcağının çıkması için soğumaya bırakalım.
- En son soğuyan kekikimize birinci sıcağı çıkan jölemizi dökelim süslemesini istediğiniz üzere yapabilirsiniz. Bu kadarcık afiyet olsun.