Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişne Reçelli Yumuşacık Yaş Pasta

Vişne Reçelli Yumuşacık Yaş Pasta

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
visne-recelli-yumusacik-yas-pasta.jpg

Vişne Reçelli Yumuşacık Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller


Pandispanyası için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı un
Reçelli pelte için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı taneli vişne reçeli
Muhallebisi için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Vişne Reçelli Yumuşacık Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Bismillahirrahmanirrahim ♥️.
  1. Öncellikle muhallebi yapmayla başlıyoruz.Vanilya ve tereyağı hariç bütün gereçleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. Öpücük???? atmaya başladığı vakit altını kapatıp tereyağı ve vanilyalı ekleyip karıştırıyoruz.
  2. 3 yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri uygun bir kapta 3 dakika çırpıyoruz.
  3. Eleğimize 1 su bardağı unu, 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu alıp kek harcına ekliyoruz.
  4. 1 tatlı kaşığı portakal ????kabuğu rendesini de ekliyoruz ve karıştırıyoruz kek harcımız hazır????. Bu esnada limon kabuğu da ekleyebilirsiniz tercihinize kalmış birşey.
  5. Dikdörtgen borcamı yağlayıp kek harcımızı döküyoruz ve 180°c derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Muhallebimiz hazır ????
  7. Kekte fırında pişiyor bizde bu sırada peltemizi hazırlayalım;Sos tavasına 1 yemek kaşığı nisastayı ve suyunu ekleyip ocağa alalım.
  8. 1 su bardağı taneli vişne reçelimizi de tavamıza ekleyelim ocağımızın altını kısıp karıştıralım. Öpücük???? atmaya başlayınca kapatalım. ????.
  9. Kekimizin birinci sıcaklığı çıktığında soğumuş olan muhallebimizi kekin üzerine yayalım.
  10. Peltemizi de ekleyelim ve 1 gece buzdolabında bekletelim peltemizin uygunca donması lazım zira sonraki güne miss üzere yumuşacık pastanız hazır. ???? ????.Yaparsanız tanımımı şimdiden ellerinize sıhhat müsait olduğunuzda fotoğraf atarsanız sevinirim. Soracağınız birşey olursa yazın karşılık veririm canlar????????????♥️.

Vişne Reçelli Yumuşacık Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt