Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişne Soslu Ayva Tatlısı

Hoş geldin! iskra tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Vişne Soslu Ayva Tatlısı
0
133

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Vişne Soslu Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane orta uzunluk ayva
  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 7.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 7-8 tane karanfil
  • 2 tane çubuk tarçın
  • 10-15 yaprak hibiskus
  • 1.5 su bardağı su

Vişne Soslu Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İyice yıkadığımız ayvaları soyup iki eşit kesime ayıralım.
  2. Ayvaların kabuklarını ve çekirdeklerini tencerenin altına dizelim. Kabuklar kusursuz bir aroma vermenin yanında tabanının tutmasını da engelleyecektir.
  3. Çekirdekler ise sosumuza mükemmel bir jöle kıvamı verecektir.
  4. Kabukların üzerine içlerini oyduğumuz ayvaları güzelce dizelim.
  5. Her ayva modülünün iç kısmına 1. 5 yemek kaşığı toz şeker ilave edelim. Şeker oranını, damak tadınıza ve ayvanın tatlılığına nazaran arttırıp azaltabilirsiniz.
  6. Daha sonra hibiskus yapraklarını ayvaların üzerine serpelim.
  7. Dondurulmuş vişne, karanfil ve çubuk tarçınları istikrarlı bir halde tenceremize dağıtalım.
  8. 1. 5 su bardağı suyumuzu tencereye ek ettikten sonra kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 45 dakika ile 1 saat denetimli bir formda pişirelim.
  • Püf noktaları organik ayvalarda bu rengi elde etmek daha zorken manavdan alınan ayvalar daha âlâ renk fiyat.
  • Ayrıca ayvalar pişmeye başladıktan yarım saat sonra ayvaları bilakis çevirip her noktanın güzelce pişmesini sağlayabiliriz.
  • Ara sıra kaşık yardımı ile kaynayan sosu ayvaların üzerine gezdirirseniz, ayvalar daha düzgün renk meblağ. Afiyet olsun.
Vişne Soslu Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Vişne Soslu Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 kilo küçük ayvaHer ayvanın içini dolduracak kadar şeker6-7 adet vişne1 su bardağıda su1 tane çubuk tarçın Vişne Soslu Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Ayvaları güzelce içlerini oyalım. Çekirdeklerini kenara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 4 tane ayva1 su bardağı su21 yemek kaşığı toz şeker1 çubuk tarçın6-7 adet karanfil1 çimcik tuzAyva kabukları ve ayva çekirdeğiDondurulmuş 6-7 adet vişne ( yoksa yarım çay bardağı vişne suyu kullanabilirsiniz renk vermesi için) Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Vişneli Kaymaklı Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet ayva1 su bardağı mesken üretimi vişne suyu (Vişne taneli)1 su bardağı şekerKaymak Vişneli Kaymaklı Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ayvaları soyalım, ortadan ikiye ayıralım ve iç kısmını temizleyelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 4 tane ayvaHer yarım ayva için 2’şer kaşık şeker1 kase vişne1 tane çubuk tarçınÜzeri için yalancı kaymak1 paket krem şanti1 su bardağı hindistan cevizi1 su bardağından bir parmak eksik süt Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 5 adet ayva10 kaşık şeker100 gr dondurulmuş vişneKaranfilKaymakSuLimon Pratik Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce ayvalar kararmasın diye 1 -2 litre suya 1 adet limon sıkıp hazırlıyoruz. 5 adet ayvayı ortadan ikiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt