Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vişne Soslu Halleyli Parfe (Yemelere Doyamadık)

Vişne Soslu Halleyli Parfe (Yemelere Doyamadık)
0
37

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
visne-soslu-halleyli-parfe-yemelere-doyamadik.jpg

Vişne Soslu Halleyli Parfe (Yemelere Doyamadık) Tanımı İçin Gereçler

Kreması için;
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 paket krema (200ml)
  • 1 çay bardağı soğuk süt
Öteki materyaller;
  • 1 paket halley
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 200g çilek (15-16 tane)
  • 2 büyük muz
  • 200g vişne
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
Vişne sosu için;
  • 1 bu bardağı vişne
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

Vişne Soslu Halleyli Parfe (Yemelere Doyamadık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Selam arkadaşlar ben çok sıkıntı tanımlarda hazırlıyorum lakin herkes üzere kolayı seviyorum bugünde çok kolay ve tadıda bir o kadar hoş bir tanımım var
  1. Evvel krem şantiyi krema ve sütle kıvam alana kadar yani 5 dakika kadar mikserle çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  2. Bu ortada halleyleri, muzu, çileği doğruyoruz, vişnelerin çekirdeğini çıkarıyoruz bisküvileride elimizle irice kırıyoruz.
  3. Bütün malzemeyi çırptığımız krem şantiye katıp karıştırıyoruz. Bir kek kalıbının içine streç serip hazırladığımız karışımı içerisine bastırarak yerleştiriyoruz. Üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Sonraki gün vişne sosu için vişnenin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alalım içine şeker ve suyunu ek edip 5-10 dk yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  5. Çabucak blenderden pürüzsüz olana kadar çekiyoruz. Nişastayı iki kaşık su ile açıp sosa ek ediyoruz kaynayana kadar karıştırıp ocağı kapatıyoruz, orta ara karıştırarak soğutuyoruz.
  6. Soğuyan sosu bir buzdolabı poşetine doldurup alt köşesinden makasla minicik kesiyoruz (kürdan genişliğinde).
  7. Dünden dolaba kaldırdığımız parfeyi çıkarıp uygun bir servis tabağına aykırı çeviriyoruz ve üzerini poşetteki sosla süslüyoruz afiyet olsun????.
Not; 1 saate yakın buzlukta bekletip tüketirseniz dondurma tadında tam bir yaz tatlısı oluyor.

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt