elektronikci
FD Üye
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 kaşık un
- 3,5 su bardağı vişne suyu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye süt şeker nişasta ve unu alalım.
- Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Pişen muhallebiyi istediğiniz herhangi bir kalıba dökelim.
- Ben tart kalıbı kullandım (Muhallebiyi dökmeden önce kalıbı ıslatın ki soğuduğunda kalıptan rahat çıksın)
- Soğumasını bekleyelim.
- Bu arada vişneli sos için gerekli malzemeleri sırasıyla tencereye alıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Vişneli sosu soğumuş muhallebilerin üzerlerine ekleyelim.
- Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.