elektronikci
FD Üye
Vişne Soslu Kremalı Kup Tarifi İçin Malzemeler
(4 adet kup için)
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket krema (100 gr)
- 1 su bardağından bir parmak eksik vişne suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Vişne Soslu Kremalı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye alınan sütün üzerine şeker, un ve nişasta eklenir, karıştırılır ve koyulaşana kadar pişirilir.
- Altını kapattıktan sonra vanilin ve krema eklenir, karıştırılır; kuplara pay edilir.
- Vişneli kat için tencereye alınan vişne suyuna nişasta eklenir, koyulaşana kadar pişirilir.
- Altını kapattıktan sonra limon suyu eklenir, sütlü katın üzerine paylaştırılır .
- Soğuduktan sonra servis edilir. (ben yazdan dolaba attığım vişnelerle hazırladığım suyla yaptım, hazır meyve suyu ile de yapılabilir; isteğe bağlı olarak vişne suyuna ayrıca şeker eklenebilir. ).Afiyet olsun.