elektronikci
FD Üye
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema
- 1 kase vişne
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye unu,nişastayı,şekeri ,sütü,yumurtayı tencerenin içerisine alın karıştırarak pişirin.
- Pişen muhallebi ılımaya bırakın.
- Uygun bir tencereye vişneyi,şekeri ,suyu alın karıştırarak pişirin.
- Pişen sosa bir yemek kaşığı nişastayı soğuk su ile açıp sosun içerisine karıştırarak 5 dakika pişirin.
- Ilık olan muhallebiye vanilyayı ve kremayı ekleyin çırpın.
- Uygun kaplara eşit bir halde paylaştırın.
- Üzerine vişne sosundan ekleyerek hepsini birebir biçimde yapın.
- 2- 3 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun????????.