
Vişne Sosu (Salatalar İçin) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg taze vişne
- 1, 5 litre su
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı tuz
- 2 yemek kaşığı limon tozu
Vişne Sosu (Salatalar İçin) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 1 kg vişnemizin çekirdeklerini pipet yardımıyla temizliyoruz akabinde derince bir tencereye vişnelerimiz ve suyu ek edip kaynatmaya başlıyoruz.
- 1 saat kaynattığımız vişnelerimiz artık düzgünce yumuşadı blender yardımıyla püre haline getiriyoruz.
- Bu basamakta kıvamı ağır olursa 1 su bardağı sıcak su ek edebilirsiniz sonra da ocağa tekrar koyun.
- Kaynamasını bekleyin karıştırın sırasıyla yarım çay bardağı şeker yarım çay bardağı tuz ve limon tozunu ekliyoruz.
- Karıştırmak suretiyle eritiyoruz bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz sıcakken kavanozlayıp 1 hafta sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.