Vişne Şurubu Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 kilo vişne
- 2 su bardağı şeker
- 1 büyük su bardağı su
Vişne Şurubu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Vişneleri yıkadıktan sonra saplarını koparın.
- Tencereye vişneleri koyup üzerine toz şekeri ilave edin kapağını kapatın. Sabaha kadar bekletin.
- Tencereyi ocağa alın üzerine bir bardak suyu dökün.
- Kaynamaya başlayınca 10-15 dakika devam edin. Kevgirden suyunu süzün.
- Diğer bir kaba vişneleri elinizle ezin püresini ince süzgeçten yavaşça sulandırarak geçirin.
- Pürüzsüz olan bu koyu kıvamında başkasına ekleyin. Cam şişelere koyup dolapta koruma edin.
- İstediğiniz vakit damak zevkinize nazaran su ekleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun