Vişne Yalancı Dolması Tarifi
Vişne Yalancı Dolması yapılışı
Vişne Yalancı Dolması nasıl yapılır
Vişne Yalancı Dolması Tarifi Resimli
imagesvisneyalancidolmasitarifiresimli5ad439c014ce8
Kullanılan Malzemeler :
pirinc (1 su bardağı) 200 gr
taze asma yaprağı 400 gr
kuru soğan (8 adet) 500 gr
vişne 100 gr
zeytinyağı (34 su bardağı) 150 gr
vişne suyu veya nar ekşisi 100 gr
yeşilcakalturbe eriği 100 gr
kara biber (1cay kaşığı) 15 gr
tarcın (1 cay kaşığı ) 15 gr
kuru nane (1 cay kaşığı) 5 gr
Vişne Yalancı Dolması Tarifi :
Soğanı ince doğrayın Pirinci yıkayıp suzun Tavada kızdırılmış zeytinyağında soğanı pembeleştirin Pirinci ekleyin, rengi donunce vişne suyu veya nar ekşisini katın Tıkırdayıncaya kadar 5 dakika ateşte tutun Tavayı ateşten alıp karabiber, tarcın, nane ve tuz ilave edip karıştırın Soğumaya bırakın
Asma yapraklarını haşlayıp suzun Her bir yaprağa hazırladığınız ic ve iki adet vişne koyup sarın
Tencere altına taze asma yaprağı doşeyin Ustune dolmaları sıralayın Aralarına taze erik serpiştirin Ustune ters cevrilmiş porselen tabağı ağırlık olarak kapatın Ağır ateşte 30 dakika pişirip soğuk olarak servise cıkarın
Vişne Yalancı Dolması yapılışı
Vişne Yalancı Dolması nasıl yapılır
Vişne Yalancı Dolması Tarifi Resimli
imagesvisneyalancidolmasitarifiresimli5ad439c014ce8
Kullanılan Malzemeler :
pirinc (1 su bardağı) 200 gr
taze asma yaprağı 400 gr
kuru soğan (8 adet) 500 gr
vişne 100 gr
zeytinyağı (34 su bardağı) 150 gr
vişne suyu veya nar ekşisi 100 gr
yeşilcakalturbe eriği 100 gr
kara biber (1cay kaşığı) 15 gr
tarcın (1 cay kaşığı ) 15 gr
kuru nane (1 cay kaşığı) 5 gr
Vişne Yalancı Dolması Tarifi :
Soğanı ince doğrayın Pirinci yıkayıp suzun Tavada kızdırılmış zeytinyağında soğanı pembeleştirin Pirinci ekleyin, rengi donunce vişne suyu veya nar ekşisini katın Tıkırdayıncaya kadar 5 dakika ateşte tutun Tavayı ateşten alıp karabiber, tarcın, nane ve tuz ilave edip karıştırın Soğumaya bırakın
Asma yapraklarını haşlayıp suzun Her bir yaprağa hazırladığınız ic ve iki adet vişne koyup sarın
Tencere altına taze asma yaprağı doşeyin Ustune dolmaları sıralayın Aralarına taze erik serpiştirin Ustune ters cevrilmiş porselen tabağı ağırlık olarak kapatın Ağır ateşte 30 dakika pişirip soğuk olarak servise cıkarın