bilgisayarci
FD Üye
Vişneli Ayva Tatlısı (Kaymak Ceviz Ve Dondurma Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk ayva
- Her yarım ayva için 1,5 yemek kaşığı şeker
- 15 adet vişne
- 2,5 su bardağı su (ayvaları geçmeyecek şekilde)
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- Kaymak
- Ceviz
- Dondurma
Vişneli Ayva Tatlısı (Kaymak Ceviz Ve Dondurma Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvalarımızı ortadan kesip, soyuyoruz ve içlerini temizliyoruz ama çekirdeklerini ayırıyoruz atmıyoruz.
- Kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.
- Tencereye ayvaları ağzı açık halde diziyoruz.
- İçlerine ve tencereye ayırdığımız kendi çekirdeklerini koyuyoruz.
- Her bir yarım ayva için 1 ,5 kaşık şekeri üzerlerine ekliyoruz.
- Tenceremize karanfil ve tarçınıda koyuyoruz.
- Benim buzlukta vişnem vardı onu kullandım onlarıda ekledikten sonra suyla birlikte ağzını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Ayvalar yenilebilir yumuşaklığa geldiğinde kapatıp öteki bir kaba şerbetiyle birlikte alıp soğumaya bırakıyoruz.
- 3-4 saat dinlendikten sonra üzerine kaymak, ceviz ve kendi şerbetiyle sunum yapabilirsiniz.