Vişneli Ayva Tatlısı (Şimdi Tam Zamanı) Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet orta uzunluk ayva(kişi sayısına nazaran arttırılabilir)
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1 bardak vişne(dilerseniz ekleyebilirsiniz tadından bişey kaybetmez yalnızca renk veren mesi için ekledim)
- 5-6 adet karanfil
- 1 çubuk tarçın
- Yarım limon
- Kaymak
- Ceviz
- Vişne
Vişneli Ayva Tatlısı (Şimdi Tam Zamanı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvalar soyulur, içi su dolu kaba yarım limon suyu sıkılır .
- İçi oyulan ayvalar suya bırakılır ki kararma olmasın.
- İçindeki çekirdekler ayrılır.
- Kabuklar tencerenin tabanına dizilir üzerine tarçın karanfil eklenir.
- Ayvalar dizilir.
- Her ayvanın içine 2 yemek kaşığı şeker eklenir.
- 3-3. 5 çay bardağı su eklenip kaynamaya bırakılır.
- 20 dk sonra aykırı çevrilir.
- Orta ateşte yaklaşık 40dk 1 saatte pişer.
- Yumuşayan ayvalar soğuması için tencereden alınır.
- Birinci sıcağı geçince buzdolabına alınır.
- Servis etabında kaymak ve ceviz eklenir. Afiyet olsun ????????????.