Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vişneli Ayva Tatlısı (Şimdi Tam Zamanı)

Vişneli Ayva Tatlısı (Şimdi Tam Zamanı)
0
30

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
visneli-ayva-tatlisi-simdi-tam-zamani.jpg

Vişneli Ayva Tatlısı (Şimdi Tam Zamanı) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet orta uzunluk ayva(kişi sayısına nazaran arttırılabilir)
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 1 bardak vişne(dilerseniz ekleyebilirsiniz tadından bişey kaybetmez yalnızca renk veren mesi için ekledim)
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • Yarım limon
Üzeri için;
  • Kaymak
  • Ceviz
  • Vişne

Vişneli Ayva Tatlısı (Şimdi Tam Zamanı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ayvalar soyulur, içi su dolu kaba yarım limon suyu sıkılır .
  2. İçi oyulan ayvalar suya bırakılır ki kararma olmasın.
  3. İçindeki çekirdekler ayrılır.
  4. Kabuklar tencerenin tabanına dizilir üzerine tarçın karanfil eklenir.
  5. Ayvalar dizilir.
  6. Her ayvanın içine 2 yemek kaşığı şeker eklenir.
  7. 3-3. 5 çay bardağı su eklenip kaynamaya bırakılır.
  8. 20 dk sonra aykırı çevrilir.
  9. Orta ateşte yaklaşık 40dk 1 saatte pişer.
  10. Yumuşayan ayvalar soğuması için tencereden alınır.
  11. Birinci sıcağı geçince buzdolabına alınır.
  12. Servis etabında kaymak ve ceviz eklenir. Afiyet olsun ????????????.
Vişneli Ayva Tatlısı (Şimdi Tam Zamanı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt