Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet ayva ve ayvanın çekirdekleri
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 kabuk tarçın
- 1 kahve fincanı vişne
- Kaymak, toz fındık
Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ayvaların kabuklarını soyup iç kısmını çıkaralım ve kabukları pişireceğimiz tavanın altına koyalım.
- Üzerine ayvaları sırayla üst üste olmayacak halde dizelim ve her ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyelim.
- Kabuk tarçını ve vişneleri bir bardak suyu ekleyip ocakta evvel süratli ateşte kaynamasını bekleyelim kaynayınca ocağın en küçük ve kısık ayarında pişirelim.
- Pişen ayvalar soğuyunca üzerine kaymakla yahut sade maraş dondurmayla servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam ???? tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi her vakit sorabilirsiniz.
Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı