
Vişneli Bademli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilirmiş tereyağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı donmuş vişne(dondurulmuş frambuaz da olur )
- 1 su bardağı badem (iri doğranmış)
- 1 paket damla çikolata
- Tuz
- Tarçın
- 1’er kaşık un ve toz şeker
Vişneli Bademli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım .
- Daha sonra erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Göz kararı tarçında ilave edelim.
- Ayrı bir kapta un,nişasta ve bir çimdik tuz ,k. Tozu ,vanilya ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra diğer karışımımıza ekleyip en son sütümüzü karıştıralım( hamur cıvık olursa un ekleyebilirsiniz).
- Bir kaseye vişneleri ekleyip 1 kaşık un ve şeker ekleyip karıştıralım ve hazırladığımız hamurumuzun içine ilave edelim.
- İri kıyılmış badem ve damla çikolataları da ekleyip son kez karıştıralım ve tereyağ ile yağladığımız kek kalıbımıza dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirelim.
Vişneli Bademli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı