Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kremşanti
- 2 su bardağı vişne (Dondurulmuş da olabilir)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta + 4 yemek kaşığı su
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket burçak bisküvi
- yarım çay bardağı fındık
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak muhallebiyi pişiriyoruz. Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alarak kaynara çıkıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Muhallebiyi kenara alıp vanilyayı içine ekleyip karıştırıyoruz. Ilıyana kadar bekletiyoruz. Ara ara kabuk tutmaması için karıştırıyoruz.
- Tabanı için bisküvi ve fındığı rondodan geçirip toz haline getiriyoruz. Tereyağını eritip bisküviyle karıştırıyoruz ve tatlı bardaklarının en altına 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
- Ilıyan muhallebinin içine kremşantiyi döküp mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz. Sunum bardaklarına koyduğumuz bisküvinin üzerine muhallebiyi paylaştırıyoruz.
- Vişne sos için nişastayla 4 yemek kaşığı suyu inceltiyoruz. Bütün sos malzemelerinin uygun bir tencerede birleştirerek kıvam alana kadar pişiriyoruz ve ocaktan alır almaz muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz.
- Tatlılar ılıdığında 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun….