Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vişneli Bardak Tatlısı

Vişneli Bardak Tatlısı
0
44

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
visneli-bardak-tatlisi.jpg

Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kremşanti
Vişneli sosu için:
  • 2 su bardağı vişne (Dondurulmuş da olabilir)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta + 4 yemek kaşığı su
  • Yarım çay bardağı su
Tabanı için:
  • 1 paket burçak bisküvi
  • yarım çay bardağı fındık
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak muhallebiyi pişiriyoruz. Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alarak kaynara çıkıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  2. Muhallebiyi kenara alıp vanilyayı içine ekleyip karıştırıyoruz. Ilıyana kadar bekletiyoruz. Ara ara kabuk tutmaması için karıştırıyoruz.
  3. Tabanı için bisküvi ve fındığı rondodan geçirip toz haline getiriyoruz. Tereyağını eritip bisküviyle karıştırıyoruz ve tatlı bardaklarının en altına 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
  4. Ilıyan muhallebinin içine kremşantiyi döküp mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz. Sunum bardaklarına koyduğumuz bisküvinin üzerine muhallebiyi paylaştırıyoruz.
  5. Vişne sos için nişastayla 4 yemek kaşığı suyu inceltiyoruz. Bütün sos malzemelerinin uygun bir tencerede birleştirerek kıvam alana kadar pişiriyoruz ve ocaktan alır almaz muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz.
  6. Tatlılar ılıdığında 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun….
Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt