Vişneli Beyaz Çikolatalı Browni Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 bardağından bir parmak eksik un
- 160 gram çikolata
- 125 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
- 3-4 adet ceviz
- 8-10 tane vişne
- 80 gr beyaz çikolata
Vişneli Beyaz Çikolatalı Browni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tereyağımızı tavamızda eritelim.
- Eridikten sonra çikolatalarımızı ek edelim. Dikkat edin yanmasın. Onlarda eriyince kenarda soğumaya bırakalım.
- Yumurtaları şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Akabinde soğuyan çikolatalı tereyağını ek edelim. Un ve vanilyayı da ek ederek çırpalım. Borcama yağlı kağıt koyalım.
- Üzerine harcın yarısını dökelim. Bu esnada beyaz çikolata modülleri koyalım.
- Harcın kalan yarısını da çikolataları örtecek formda yayalım.
- En üstüne de ceviz ve vişne koyalım. Dilerseniz fındık fıstık çilek üzere üzerindekileri değiştirebilirsiniz.
- Evvelden ısıtılmış 160° fırında ağır ağır pişirelim. (brovninizi daha yüksek isterseniz borcamı küçük tercih edin) (kabartma tozu bu tanımda yok. Dilerseniz ekleyebilirsiniz). Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.