Vişneli Brownie Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram bitter ve sütlü çikolata
- 150 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı ceviz kırığı
- 1 su bardağı vişne
- 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz kırığı
Vişneli Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını eritelim, çikolataları içine ek edip uygunca karıştırarak eritelim.
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar güzelce çırpalım.
- Birinci sıcaklığı çıkmış olan çikolata tereyağı karışımını, yumurtalı karışıma yavaşça ekleyip, çırpalım.
- Un, tuz ve vanilyayı ek edip çırpalım.
- Ceviz kırığını ekleyip tahta bir kaşıkla karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına brownie hamurunu döküp, üzerine vişneleri bastırmadan dizelim ve tekrar ceviz serpelim. (ben küçük kare borcam kullandım. )
- Evvelce ısıtılmış 165 derecede 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun. ????.