
Vişneli Cehesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tutam tuz
- 800 gram labne peyniri(iki büyük paket)
- 250 gram toz şeker
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 3 tatlı kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 300 gram vişne
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1, 5 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Cehesecake Tanımı Yapılışı
- Fırını 190 derecede altlı, üstlü çalıştırın.
- 3 çorba kaşığı tereyağını eritin.
- Tabanı için, 2 paket tam buğday unlu bisküviyi buzdolabı poşetinde un üzere olana dek ezin ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyin. 1 tutam tuzu koyun.
- Erimiş ve soğumuş tereyağı ile karıştırın.
- 24 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı yerleştirip üzerine bisküvi karışımını dökün ve elinizle bastırıp düzleştirin.
- Kenarlarına çıkması hiç sorun değil tersine çok daha lezzetli olacaktır.
- Bu haliyle kalıbı fırının orta rafına koyup 10 dakika pişirin.
- Bu sırada geniş bir kasede 2 büyük paket labne ile 250 gram toz şekeri karıştırın.
- Karıştırırken çırpma teli değil spatula kullanın ki karışım içine fazla hava alıp fırında kabarmasın ve çatlamasın.
- Toz şeker eriyince üzerine, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ve 3 tatlı kaşığı un ekleyin.
- 1 tutam tuzu, ve 1 paket vanilini de tıpkı formda ekleyin.
- Son olarak içine 2 yumurtayı kırıp karıştırın.
- Yumurtayı en son ekliyoruz ki fazla çırpılıp köpürmesin ve keki kabartmasın.
- Taban pişip soğuduktan sonra kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün.
- Kalıbın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın.
- Fırın tepsisinin yarısına kadar kaynar su koyup kalıbı ortasına yerleştirin.
- Fırının derecesini 150 dereceye düşürüp fırının alttan ikinci rafına tepsiyi yerleştirin ve 50 dakika pişirin.
- 50 dakikanın sonunda fırını kapatıp kapağını aralayın ve 45 dakika da bu halde bekletin. Sıcak fırından birden çıkartınca cheesecake çatlayabilir.
- 45 dakikanın sonunda fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
- Akabinde buzdolabına koyup tercihen 1 gece ya da en az 4 saat bekletin.
- Daha sonra sosu için materyallerini tencereye koyup kıvam alana kadar kaynatıp üzerine dökün.