Vişneli Cheescake Tanımı İçin Gereçler
Alt tabanı için;
- 2 paket burcak bisküvi
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı fındık içi
- 600 gram labne
- 200 ml krema
- 3 çorba kasıgı suyu süzülmüş yoğurt
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı dondurulmuş vişne
- 1,5 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik su
Vişneli Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar öncelikle bisküvi kısmı için bisküvi ve fındığı rondoda çekelim.
- Tereyağımızı eritelim.
- Bisküvilerin üzerine dökelim.
- 26 cmlik kelepçeli kalıp kullandım.
- Tabanını yağlı kağıtla kapladım.
- Kenarlarınıda birebir formda yağlı kağıtla kapattım.
- Bisküvileri tabana yayalım. Düzleyelim.
- Buzdolabında bekletelim.
- Orta kısım için labne ve şekeri çırpalım.
- Akabinde krema ve yoğurduda ekleyip tekrar çırpalım.
- Akabinde yumurtaları tek tek ekleyerek çırpalım.
- Akabinde un, vanilya ve nişastamızı eleyerek ilave edip tekrar çırpalım.
- Dolaptan çıkarıp krema kısmını ek edelim.
- Fırınımıza su kabı koyalım ısıya destekli ve kısık ayarda 160 -180 derecede 40 dk yavaş yavaş pişirelim.
- Vişneli sos için tencereye vişne ve şekeri alalım ,suyun içinde nişastamızı eritip dökelim.
- Ocakta pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Cheescakek piştikten sonra düzgünce soğutalım.
- 10 -15 dk buzdolabında da dinlendirelim.
- Akabinde sosumuzuda ek edip dolapta 1 gün boyunca dinlendirelim. Afiyet olsun.