Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Cheesecake

Vişneli Cheesecake
0
18

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
visneli-cheesecake.jpg

Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Materyaller

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ
  • 250 gram labne peyniri
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • Tüm materyaller oda sıcaklığında olmalı
Sosu için;
  • 2 su bardağı vişne suyu( ben kendim yaptığım için hazır kullanmıyorum)
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker( ben biraz mayhoş tatları seviyorum. siz isterseniz şeker oranını yükseltebilirsiniz)

Vişneli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağını ocağa alıp eritelim.
  2. Bisküvilerimizi rondodan çok toz olmayacak biçimde geçirelim ve bir kaba alalım.
  3. Eriyen tereyağımızı bisküvilerimizin üzerine ekleyip karıştıralım özdeşen harcımızı yere yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbımıza alalım.
  4. Kek kalıbının kenarlarına alüminyum folyo saralım ki kenarları ısıya bağlı olarak kızarmasın.
  5. Alt tabanı bir bardak yardımıyla sıkılaştırmanın ve 2 saat dolaba dinlenmeye gönderelim.
  6. Oda sıcaklığında olan yoğurt, labne peyniri ve kremayı ekleyip çırpıcıda çırpalım.
  7. Üzerine şekeri ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  8. Yumurtalarımızı tek tek ekleyip karıştırmak devam edelim.
  9. Unumuzu, nişastamızı ve son olarak vanilyamızı da ekleyip karıştıralım.
  10. Dolapta dinlenen alt tabanımızın üstüne harcımızı yayalım.
  11. 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dk pişirelim.
  12. Fırınımızın en alt kısmına büyük bir fırın kabına( borcam olabilir) sıcak su koyalım ki cheesecakemizin çatlamasını önleyelim.
  13. Fırından çıkarmadan hafif kalıbı sallayalım yalnızca orta kısım biraz sallanıyorsa pişmiş demektir.
  14. Kekimiz soğuması için bırakalım.
  15. Sosumuz için vişne suyumuzu bir tencereye alalım.
  16. İçine nişasta ve şekerimizi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  17. Sosumuzu ılıması için kenara alalım.
  18. Soğuk kekimizin üstüne ılımış sosumuzu dökelim ve dinlenmesi için en az 5 saat kadar dolapta bekletelim.
  19. 1 gün öncesinden yaparsanız çok daha dinlenmiş oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun….
Şayet kekimizin üstünde vişne isterseniz taze yada dondurulmuş 2 bardak vişneye 1 kaşık nişasta ve 3-4 yemek kaşığı su ekleyip ocağımıza alalım ve kaynayıncaya kadar pişirelim.
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt