elektronikci
FD Üye
Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 75 gram margarin ya da tereyağı
- 2 yemek kaşığı süt
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket labne
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bisküvileri rondodan geçirelim ve bisküvilerinizi erimiş tereyağıyla ve süt ile karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıdı yerleştirelim, karışımımızı kalıbımıza bir kaşık yardımıyla bastırarak yayalım ve buzdolabına kaldıralım.
- Muhallebimiz için labne ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Göz göz olunca ocaktan alalım ve labne ile vanilyayıda ilave edip bir güzel mikserle çırpalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra muhallebimizi bisküvili kalıbımızın üstüne dökelim ve güzelce yayalım.
- Jölemiz için; tencereye vişne suyu, şeker ve nişastayı alalım ve güzelce karıştıralım ve göz göz oluncaya kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuyan jölemizi muhallebimizin üzerine dökelim ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. Hatta bir gece bekletilirse daha güzel olacaktır.