bilgisayarci
FD Üye
Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Taban için;
- 300 gram burçak bisküvi
- 1/2 (yarım) su bardağı tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 600 gr labne peynir
- 1 kutu sıvı krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı vişne
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 24 cm’lik kelepçeli kalıbımızın dış kenar ve dış alt tabanını folyo ile kaplayalım.
- Bisküvileri rondodan geçirelim, tereyağımızı yakmadan eritelim ve bisküvi, tereyağ, şekeri harmanlayalım. Şeker karamelize edecektir.
- Harcımızı tabanınıza kenarları yükseltildi olacak şekilde sıkıca bastırarak yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
- İç dolgumuz için labne peynir ve şekeri çırpıyoruz. Ardından kremayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtaları tek tek kırıp ilave ederek spatula ile katlayarak karıştırıyoruz. Sonrasında nişasta ve vanilyalı ekleyip karıştırıyoruz.
- Harcımızı tabana ilave edip tepsimize su ekleyip, 150 derecelik fırında 50-60 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra fırının kapağı açık şekilde kekimizi 1 saat dinlendirelim.
- Bu sırada vişneli sosumuzu hazırlayalım. Dondurulmuş vişneyi sos tavamıza alalım, üzerine şeker ve suyu ekleyelim, bir çay bardağı suda erittiğimiz nişastayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar pişirelim.
- Soğuyan cheesecake üzerine, soğuyan vişneli sosumuzu ilave edelim. Afiyet olsun.
Vişneli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı