Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vişneli Cheesecake

Vişneli Cheesecake
0
18

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
visneli-cheesecake.jpg

Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler


Tabanı için;
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ince çekilmiş kuruyemiş
Peynir dolgusu için;
  • 400 gram labne peynir
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Vişne sosu için;
  • 2 su bardağı ayıklanmış vişne
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı su

Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bisküviyi rondodan çekip kuruyemişleri içine ekliyoruz.
  2. Tereyağını eritip karışıma ekliyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip karışımı döküyoruz ve elimizle bastırıp 20 dk buzdolabında bekletiyoruz.
  3. Bir kapta labneyi krema kıvamına gelene kadar tel çarpıcıyla karıştırıyoruz. Şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Krema ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Nişastayı da ekleyip karışımı kelepçeli kaba döküyoruz. Kabın kenarını folyoyla sarıyoruz.
  6. Fırının içine bir kaba 2 su bardağı su koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında 50 dk pişiriyoruz.
  7. Pişince fırının kapağı yarı açık bir şekilde bir saat soğumasını bekliyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1 saat soğutuyoruz.
  8. Vişne sos için vişne ve şekeri 8-10 dk pişiriyoruz. Nişastayı suyla açıyoruz ve sosa ekleyip birkaç dakika daha pişirip ilk sıcağı çıkınca cheesecake in üstüne döküyoruz. En az 3-4 saat daha buzdolabında bekledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Vişneli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt