![visneli-cheesecake.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/21/visneli-cheesecake.jpg)
Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı ince çekilmiş kuruyemiş
- 400 gram labne peynir
- 1 kutu krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı ayıklanmış vişne
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı su
Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküviyi rondodan çekip kuruyemişleri içine ekliyoruz.
- Tereyağını eritip karışıma ekliyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip karışımı döküyoruz ve elimizle bastırıp 20 dk buzdolabında bekletiyoruz.
- Bir kapta labneyi krema kıvamına gelene kadar tel çarpıcıyla karıştırıyoruz. Şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Krema ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırıyoruz.
- Nişastayı da ekleyip karışımı kelepçeli kaba döküyoruz. Kabın kenarını folyoyla sarıyoruz.
- Fırının içine bir kaba 2 su bardağı su koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında 50 dk pişiriyoruz.
- Pişince fırının kapağı yarı açık bir şekilde bir saat soğumasını bekliyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1 saat soğutuyoruz.
- Vişne sos için vişne ve şekeri 8-10 dk pişiriyoruz. Nişastayı suyla açıyoruz ve sosa ekleyip birkaç dakika daha pişirip ilk sıcağı çıkınca cheesecake in üstüne döküyoruz. En az 3-4 saat daha buzdolabında bekledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.