Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr labne
- 200 ml krema
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2,5 paket burçak bisküvi
- 89 gram tereyağı
- 250 gram vişne
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta (yarım çay bardağı suda çözdürülmüş)
Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce labne ,yumurta ,şeker ,kremayı mikserle çırpın.
- Sonrasında nişasta ,un ,vanilya ekleyin çırpın.
- Ayrı bir kapta burçak bisküvileri rondodan geçin ve eritilmiş tereyağla beraber karıştırın .
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba karılımı tabana bastırın.
- Buzdolabına alın biraz donsun .
- Sonrasında çırpmış olduğunuz labneli karışımı kelepçeli kalıba boşaltın ve tezgaha 2 -3 defa vurun hava kabarcıkları çıksın.
- Başka bir tepsiye su koyun üstüne kelepçeli kalıbı koyup bu şekilde çatlamaması için 175 derecede kontrollü pişirin .35 -40 dk kadar.
- Piştiğinde fırından alın soğutun .
- Sonrasında vişne ve şekeri alın ocağa nişastayı da bir kapta yarım çay bardağı su ile karıştırın iyice çözülsün.
- Çözüldükten sonra ekleyin vişneli karışıma ocakta katılaşana kadar karıştırın.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine dökün .
Vişneli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı