Vişneli Deve Kuşu Yumurtası Tanımı İçin Gereçler
Beyaz muhallebi için;
- 6 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 6 çay bardağı vişne suyu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- Hindistan cevizi
Vişneli Deve Kuşu Yumurtası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle beyaz muhallebi için tencereye sütü ,pudra şekerini ve nişastayı ekleyelim .
- Göz göz olana kadar pişirelim .
- Derin bir kaseyi ıslatalım rahat çıkarmak için .
- Pişen muhallebi koyalım .
- Sonra başka tencereye vişne suyunu, pudra şekerini ve nişastayı ekleyelim tekrar göz göz olana kadar pişirelim.
- Beyaz muhallebinin üzerine tam ortasına dökelim, biraz buzdolapta dinlendikten sonra üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis ederim afiyet olsun.