Vişneli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ayıklanmış vişne
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Vişneli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye sütü, şekeri ve irmiği alalım, yoğunlaşıp fokurdayana kadar pişirelim.
- En son vanilyayı ekleyip ocaktan alalım.
- Baton kek kalıbına streç sinema sarıp, irmik tatlımızı dökelim.
- Tatlımız soğuduktan sonra aksi çevirip üzerine vişneli sosunu dökelim.
- Vişneli sosu için; yarım su bardağı su ile 1 yemek kaşığı nişastayı açalım.
- Tencereye vişneleri, şekeri ve nişastalı suyu ek edip, fokurdayana kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.