
Vişneli Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Kek Harcı İçin
- 2yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 su bardağı un
- İstenilen ölçüde çekirdeksiz vişne (Buzlukta dondurduklarımdan koydum ben )
- İsterseniz hazır çikolata sosu ile yapabilirsiniz. ben o denli yaptım daha hoş oldu.
- İster
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Vişneli Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırını 180 dereceye ayarlayalım. Kek karışımı için yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpalım. Sütü ve sıvı yağı ekleyelim. Tekrar çırpalım.
- Kabartma tozu vanilya kakao ve unu da sırayla ekleyip çok az çırpalım. Hafif yağlanmış cam borcama dökelim. Karışımı döktükten sonra vişneleri aralıklı serpelim. Fırına atalım. 35 dakika pişirelim.
- Sos hazır paketle yapılacaksa üstünde yazan tarife nazaran hazırlayalım koyu bir kıvam olmayacak.
- Hazır olmayacaksa tarifimdeki sos gereçlerini bir sos tenceresine sırayla ekleyip pişirelim.
- Keki kürdan testi ile denetim edip çıkaralım dilimleyelim. 5 dakika dinlendikten sonra sosu her yerine dökelim güzelce soğuyunca buz dolabına kaldıralım.
- Ben süsleme yapmadım ancak kremşanti vb şeylerle süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.