Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Islak Kek

Vişneli Islak Kek
0
32

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
visneli-islak-kek.jpg

Vişneli Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

Kek Harcı İçin
  • 2yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 2 su bardağı un
  • İstenilen ölçüde çekirdeksiz vişne (Buzlukta dondurduklarımdan koydum ben )
Sos İçin
  • İsterseniz hazır çikolata sosu ile yapabilirsiniz. ben o denli yaptım daha hoş oldu.
  • İster
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Vişneli Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Fırını 180 dereceye ayarlayalım. Kek karışımı için yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpalım. Sütü ve sıvı yağı ekleyelim. Tekrar çırpalım.
  2. Kabartma tozu vanilya kakao ve unu da sırayla ekleyip çok az çırpalım. Hafif yağlanmış cam borcama dökelim. Karışımı döktükten sonra vişneleri aralıklı serpelim. Fırına atalım. 35 dakika pişirelim.
  3. Sos hazır paketle yapılacaksa üstünde yazan tarife nazaran hazırlayalım koyu bir kıvam olmayacak.
  4. Hazır olmayacaksa tarifimdeki sos gereçlerini bir sos tenceresine sırayla ekleyip pişirelim.
  5. Keki kürdan testi ile denetim edip çıkaralım dilimleyelim. 5 dakika dinlendikten sonra sosu her yerine dökelim güzelce soğuyunca buz dolabına kaldıralım.
  6. Ben süsleme yapmadım ancak kremşanti vb şeylerle süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

858,499Konular
982,579Mesajlar
30,343Kullanıcılar
Kara123Son üye
Üst Alt