Vişneli Kekstra Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5-2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
Vişneli Kekstra Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için oda ısısındaki yumurta ve şeker beyazlaşana dek çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir, en son un, kabartma tozu ve vanilya da elenerek eklenir.
- Biraz daha çırpılır, karıştırılır. Katı yağ ile (tereyağı) kekstra kalıbının her yeri yeterlice yağlanır. Kek harcı dökülür.
- 180 derecede 30 dakika kadar alt üst ayarda pişirilir. Bu sırada kreması için gerekli tüm gereçleri tencereye alıp kaynayana dek pişirin.
- Fırından çıkan keklerin iç boşluk kısmına pişen kremayı ılıyınca hisse edin. En üzerine vişne sosunu yapın, soğuyan kremanın üzerine ılımış jöleyi ekleyin.
- Buzdolabında dinlendirip soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz ????. Sonraki gün daha da güzelleşiyor, tadı efsane, vişneniz varsa deneyin, denetin. Yiyin, yedirin????????????????????