Vişneli Kup Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 250 gram dondurulmuş çekirdeksiz vişne
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Vişneli Kup Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebisi için; tencereye muhallebi gerecini alıyoruz karıştırıyoruz.
- Yoğun kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamını alınca altını kapatıp, kuplara paylaştırıyoruz.
- Vişneli sos için; tencereye materyalleri alarak pişiriyoruz. Ağırlaşıp, kıvam alınca altını kapatıyoruz.
- Vişne sosunu kupların üzerine koyuyoruz. Şimdiden deneyecek olanlara. Afiyet olsun.