Vişneli Limonlu Yılbaşı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Vişneli sos için;
- 1 kase vişne
- 1 çay bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Vişneli Limonlu Yılbaşı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Vişnelerin çekirdekleri çıkarılır ve süzülmeye bırakılır.
- Vişneden süzülen su 1 çay bardağı vişne suyu olacak şekilde ayarlanır ve 1 su bardağı ekstra su eklenir.
- Vişneleri ve suyunu ufak bir tencereye alalım şekerini ve nişastayı ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Ardından yarısını kuplara paylaştıralım biraz soğumasını bekleyelim aksi takdirde vişne ve muhallebi birbirine karışacaktır. Bu önemli bir ayrıntı.
- Süt, un, şeker, nişasta, limon rendesi ve yumurta sarısı tencereye alınır ve kaynayana kadar karıştırılır.
- Ocağı kapattıktan sonra vanilya eklenir ve iyice karıştırılır.
- Muhallebiyi kuplara paylaştırıp ardından kalan vişne sosumuz üzerlerine paylaştırılır. Eğer vişne sosta katılaşma olduysa kaşık yardımıyla su ekleyip kıvamını ayarlayın.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlenen tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.