Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Muhallebi

Vişneli Muhallebi
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
visneli-muhallebi.jpg

Vişneli Muhallebi Tanımı İçin Materyaller

  • 4-4.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
Vişne sos için:
  • 1 kase vişne
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım çay bardağı şeker
Ortaları için:
  • 1 paket dilediğiniz bisküvi
  • 1 paket kedi lisanı
  • 1 çay bardağı fındık????????olmasada olur.

Vişneli Muhallebi Tanımı Yapılışı

  1. Muhallenin hazırlanışı:Un, şeker, nişasta ve sütü ekleyip orta ateşte daima karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  2. Yoğunlaşan muhallebinin içine tereyağ ve vanilin ekleyip ocağın altını kapatın.
  3. Mikser yardımı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar birkaç dakika çırpın.
  4. Üzerine kabuk tutmaması için poşet geçirip soğumaya bırakın.
  5. Başka yandan vişne sosu için ;bir kabın içine vişne, şeker, su, nişastayı ekleyip kısık ateşte karıştırarak koyuşlamasını sağlayın.
  6. Kıvam alan vişne sosunu soğuması için kenara alın.
  7. Bisküvileri robottan geçirin dilerseniz içine benim üzere fındık ekleyip lezzetlendirebilirsiniz tercih sizin.
  8. Kuplarınıza evvel muhallebi sonra bisküvileri hisse edin en son üzerine vişne sosu ekleyip istediğiniz üzere sunum yapabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Değerli????????

Un kalitesine nazaran değişkenlik gösterir sütü birinci edapta 4 su bardağı ekleyin lütfen kıvamı çok koyu olursa ekleme yaparsınız.

Kedidili yapacaksanız şayet???????? 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı nescafe yi karıştırıp kedi dilllerinizi evvel bu karışıma daha sonra kuplara yerleştirin..
 
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt