Vişneli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Vişneli Sos İçin
- ️ 3 su bardağı vişne suyu
- ️ 1 çay bardağı şeker
- ️ 3.5 yemek kaşığı nişasta
- ️ 4 su bardağı süt
- ️ 1 su bardağı şeker
- ️ 4 yemek kaşığı un
- ️ 2 yemek kaşığı nişasta
- ️ 1 paket vanilya şekeri
- ️ 1 çay bardağı hindistan cevizi
- ️ 1 tatlı kaşığı tereyağı
Vişneli Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle vişneli sos için bütün materyalleri tencereye alıp kaynatalım.
- Kalıbınızı soğuk sudan geçirip vişneli sosu dökün. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Muhallebisi için hindistan cevizi hariç bütün materyalleri kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp hindistan cevizi ekleyelim.
- Vişneli sosumuzun üzerine yavaşça muhallebiyi dökelim ve tekrardan buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim. Afiyet olsun. Görüntülü anlatımlar için instagram sayfama beklerim @tuelaystorten.