
Vişneli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 5 bardak süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne
- 1,5 yemek kaşığı nişasta( su ile açın)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
Vişneli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ve vanilin dışındaki muhallebi malzemeleri ile muhallebimizi hazırlayalım.
- Göz göz olunca tereyağ ve vanilin ekleyip karıştıralım. Kenara alalım.
- Vişneli sos için tencereye vişne, şeker ve 1 bardak suyu alıp 7-8 dk pişirelim.
- Üzerine su ile açtığımız nişastayı ilave edip hızlıca karıştırıp ocaktan alalım.
- Cuplara önce muhallebi, sonra sos ekleyelim.
- Bütün cuplarda işlem bitince soğumaya bırakalım.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletip servis edelim.
Vişneli Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı