Vişneli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı kadar vişne
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- Bisküvi
Vişneli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak muhallebisi için tüm materyaller bir tencereye alınarak kıvam alıncaya dek pişirilir.
- Ardından vişneli sos için vişnelerin üzerine şeker, su ve biraz su ile açtığımız nişasta da ek edilerek kaynayıp kıvam alıncaya dek pişirilir.
- Kaplara boşaltırken ister ortasına ister tabanına gelecek formda rondodan çekilmiş bisküviler üzerine muhallebi en üstte de sos olacak formda koyularak soğuduktan sonra servis edilir.