Vişneli Parfe Tanımı İçin Malzemeler
En üst kat için;
- 400gr donmuş vişne (Süslemek için 10-15 tane ayırın)
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay bardağı süt
- 10 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 8 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı bal
- Süzme yoğurt
- 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
- Donmuş vişne
- Ceviz
Vişneli Parfe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 çay bardağı ufalanmış cevizle süzme yoğurdu karıştırıp, kupların tabanına birer yemek kaşığı kadar koyuyorsunuz.
- Robotta 10 yemek kaşığı yulafı çekerek inceltiyorsunuz. Üzerine 8 yemek kaşığı yoğurdu, 1 çay kaşığı tarçını ve 2 yemek kaşığı balı ekleyip, karıştırıyorsunuz.
- Oluşan karışımı süzme yoğurtlu karışımın üzerine döküyorsunuz.
- Son olarak donmuş vişneyi, 1 yemek kaşığı balı ve 1 çay bardağı sütü robottan geçiriyorsunuz ve en üst kat olarak paylaştırıyorsunuz.
- Bütün cevizlerle ve donmuş vişne taneleri ile süsleyin.
- Bir gece beklemenizi tavsiye ederim.
Vişneli Parfe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı