Vişneli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Aldığı kadar un
- Vişne reçeli
- 2 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle vişne sosunu hazırlayalım bir çay bardağı suyu ve vişne reçelini tencereye alalım, kaynatalım.
- Sonra bir çay bardağı suda nişastayı eritip, ekleyelim, koyu kıvam alana kadar karıştırıp pişirelim.
- Kekimiz için iki yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sonra sıvı yağ ve yoğurdu ekleyelim vanilya ekleyip, biraz daha çırpalım.
- Sonra unu azar azar ekleyip kabartma tozu ek edelim, boza kıvamlı kek hamuru olmalı yağladığımız tart kalıbına dökelim.
- 165 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen kekimizi tabağa alıp, birinci sıcaklığı çıkınca vişne sosumuzun bir kısmını dökelim ve içine çekip soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan keke kalan sosu ek edip dilediğiniz biçimde süsleye bilirsiniz afiyet olsun.