Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Pastane Browni

Vişneli Pastane Browni
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
visneli-pastane-browni.jpg

Vişneli Pastane Browni Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gram süt( 2.5 su bardağından biraz az)
  • 315 gram şeker ( 1.5 su bardağı)
  • 100 gram ceviz (yarım su bardağı)
  • 170 gram un ( 7 yemek kaşığı)
  • 200 gram sıvı yağ ( 1.5 su bardağından biraz az)
  • 7 gram kabartma tozu ( 1.5 çay kaşığı)
  • 35 gram kakao ( 1 paket ve ve 1 dolu yemek kaşığı)
  • 85 gram bitter çikolata
  • 100 gram kadar vişne (Yarım su bardağı)
  • 2 yumurta ( Benim yumurtalarım minik olduğu için 3 adet kullandım. olağanda yumurta 55 gram olacak biçimde olması gerekiyor. Oda market yumurtalarında l uzunluk yumurtalara denk geliyor)

Vişneli Pastane Browni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt ve şekeri bir tencereye alıp ocağa alalım. Süt kaynamayacak yalnızca ısınacak çikolatayı eritebilecek kadar olması kâfi. Isınan sütün altını kapatıp çikolatamızı ekleyelim ve karıştırıp çikolatanın erimesini sağlayalım.
  2. Çikolatalar eridiğinde içine kakao ve sıvı yağımızı ekleyip çırpıcı ile yeterlice karıştıralım. Bu harçtan 280 gram kadar bir kenara ayıralım.
  3. Farklı bir kaba yumurtalarımızı alıp güzelce çırpalım ve çikolatalı sosumuzu yavaş yavaş yumurtalarımıza ekleyelim.
  4. Sosu yumurtalara eklerken bir taraftan çırpın yoksa yumurtayı pişirirsiniz. Sos ve yumurta buluştuğunda yavaş yavaş un ve kabartma tozumuzu ekleyip karıştıralım.
  5. Yağlanmış kare fırın kabına harcımızı dökelim. Üstüne cevizimizi ve vişnelerimizi serpelim, gerçek fırına.
  6. 180 derece fırında yalnızca alt kısmı açık formda kabarıncaya kadar pişirip sonra fırını fanlı kısma alıp pişirelim. Benim fırınımda yaklaşık 30 dakika pişti. ( fırından fırına değişiklik gösterebilir)
  7. Pişen kekimizi çıkarıp 5 dakika birinci sıcağını atmasını bekleyelim ve dilimleyelim. Dilimlenen kekimize eşit formda kenara ayırdığımız sosumuzu dökelim ve 2-3 saat kadar dinlendiğinde servise hazır.
  8. Ben bilhassa vişne koydum ki, ağır çikolatalı tatlılarda ortada ekşi ağzıma ekşi gelmesini seviyorum. Siz isterseniz eklemeyebilirsiniz. Çok lezzetli ve hoş oluyor. Deneyenlere afiyet olsun….
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt