Vişneli Pastane Browni Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram süt( 2.5 su bardağından biraz az)
- 315 gram şeker ( 1.5 su bardağı)
- 100 gram ceviz (yarım su bardağı)
- 170 gram un ( 7 yemek kaşığı)
- 200 gram sıvı yağ ( 1.5 su bardağından biraz az)
- 7 gram kabartma tozu ( 1.5 çay kaşığı)
- 35 gram kakao ( 1 paket ve ve 1 dolu yemek kaşığı)
- 85 gram bitter çikolata
- 100 gram kadar vişne (Yarım su bardağı)
- 2 yumurta ( Benim yumurtalarım minik olduğu için 3 adet kullandım. olağanda yumurta 55 gram olacak biçimde olması gerekiyor. Oda market yumurtalarında l uzunluk yumurtalara denk geliyor)
Vişneli Pastane Browni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt ve şekeri bir tencereye alıp ocağa alalım. Süt kaynamayacak yalnızca ısınacak çikolatayı eritebilecek kadar olması kâfi. Isınan sütün altını kapatıp çikolatamızı ekleyelim ve karıştırıp çikolatanın erimesini sağlayalım.
- Çikolatalar eridiğinde içine kakao ve sıvı yağımızı ekleyip çırpıcı ile yeterlice karıştıralım. Bu harçtan 280 gram kadar bir kenara ayıralım.
- Farklı bir kaba yumurtalarımızı alıp güzelce çırpalım ve çikolatalı sosumuzu yavaş yavaş yumurtalarımıza ekleyelim.
- Sosu yumurtalara eklerken bir taraftan çırpın yoksa yumurtayı pişirirsiniz. Sos ve yumurta buluştuğunda yavaş yavaş un ve kabartma tozumuzu ekleyip karıştıralım.
- Yağlanmış kare fırın kabına harcımızı dökelim. Üstüne cevizimizi ve vişnelerimizi serpelim, gerçek fırına.
- 180 derece fırında yalnızca alt kısmı açık formda kabarıncaya kadar pişirip sonra fırını fanlı kısma alıp pişirelim. Benim fırınımda yaklaşık 30 dakika pişti. ( fırından fırına değişiklik gösterebilir)
- Pişen kekimizi çıkarıp 5 dakika birinci sıcağını atmasını bekleyelim ve dilimleyelim. Dilimlenen kekimize eşit formda kenara ayırdığımız sosumuzu dökelim ve 2-3 saat kadar dinlendiğinde servise hazır.
- Ben bilhassa vişne koydum ki, ağır çikolatalı tatlılarda ortada ekşi ağzıma ekşi gelmesini seviyorum. Siz isterseniz eklemeyebilirsiniz. Çok lezzetli ve hoş oluyor. Deneyenlere afiyet olsun….