Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Pilav

Vişneli Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER
2 Su bardağı pirinç
1 Adet soğan
500 gr vişne
250 gr kuşbaşı et
150 gr tereyağı
2 Su bardağı su
25 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık

HAZIRLANIŞI
2 Su bardağı pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin
1 Adet soğanı rendeleyin
1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin
İçine soğanları atın ve pembeleşene dek kavurun
Daha sonra 250 gr kuşbaşı eti ekleyin
Etler suyunu çekince bir miktar sıcak su ilave edip pişirin
2 Su bardağı suyu tencereye ilave edin
1 Tatlı kaşığı tuz yarım çorba kaşığı tozşeker ve geri kalan tereyağını tavaya alıp eritin
Yağ eriyince 2 su bardağı su ilave edin
Pirinçleri iyice yıkayın
Su kaynayınca tencereye ilave edin
Ocağın altını kısıp 20 dakika pişirin
Pilavı demlendirdikten sonra kek kalıbına boşaltın
Ortasına etleri yerleştirin
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın
2 Çorba kaşığı tozşekerle ateşte karıştırın
Pilavın üzerine ateşte çevirdiğiniz vişneleri koyun
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun
Fıstıkları da pilava ilave edip,servis yapın

Alıntıdır






 
858,505Konular
982,796Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt