Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vişneli Porsiyonluk Tart

Vişneli Porsiyonluk Tart
0
29

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
visneli-porsiyonluk-tart.jpg

Vişneli Porsiyonluk Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 -3, 5 su bardağı un
Vişneli sos için
  • 300 gram vişne
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı nişasta
  • 6 -7 yemek kaşığı su

Vişneli Porsiyonluk Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle vişne sosumuzu hazırlayıp kenara alalım. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp bir tavaya alalım. Suyu da ekleyip 5 dk pişirelim. En son nişastayı ekleyip karıştıralım. Kıvam çok katı ise su ekleyerek açalım.
  2. Tart hamuru için gerekli malzemeleri un hariç bir kaba alalım ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 10 dk buzdolabında dinlendirelim.
  3. Ardından hamuru 12 parçaya ayıralım. 6 adet minik tart kalıpları için 6 adet hamuru tabanı için, 6 adet hamuru üzerlerini süslemek için kullandım.
  4. Dilerseniz büyük tart kalıbında 1 adet olarak da yapabilirsiniz. 6 adet hamuru tart kalıplarının tabanına yayalım. Üzerlerine yaklaşık 1, 5 kaşık vişne sos koyalım.
  5. Kalan 6 hamur ile üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Bütün tartları bitirdikten sonra 10 dk buzdolabında dinlendirelim. Ardından 180 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkarıp ilk sıcaklıkları çıkınca üzerlerine pudra şekeri serpip servis edelim.
  7. Afiyet olsun.
Vişneli Porsiyonluk Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt