Vişneli Porsiyonluk Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 -3, 5 su bardağı un
- 300 gram vişne
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı nişasta
- 6 -7 yemek kaşığı su
Vişneli Porsiyonluk Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle vişne sosumuzu hazırlayıp kenara alalım. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp bir tavaya alalım. Suyu da ekleyip 5 dk pişirelim. En son nişastayı ekleyip karıştıralım. Kıvam çok katı ise su ekleyerek açalım.
- Tart hamuru için gerekli malzemeleri un hariç bir kaba alalım ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 10 dk buzdolabında dinlendirelim.
- Ardından hamuru 12 parçaya ayıralım. 6 adet minik tart kalıpları için 6 adet hamuru tabanı için, 6 adet hamuru üzerlerini süslemek için kullandım.
- Dilerseniz büyük tart kalıbında 1 adet olarak da yapabilirsiniz. 6 adet hamuru tart kalıplarının tabanına yayalım. Üzerlerine yaklaşık 1, 5 kaşık vişne sos koyalım.
- Kalan 6 hamur ile üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Bütün tartları bitirdikten sonra 10 dk buzdolabında dinlendirelim. Ardından 180 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklıkları çıkınca üzerlerine pudra şekeri serpip servis edelim.
- Afiyet olsun.