Vişneli Prenses Tacı Tanımı İçin Gereçler
Vişneli Jöle İçin
- 2.5 su bardağı vişne suyu (500ml)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- Kakaolu bisküvi
Vişneli Prenses Tacı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Vişneli jöle için gereçler tencereye alınır. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca ıslatılmış kalıba dökülür.
- Muhallebisi için tereyağı ve un tencereye alınır 5 dakika kavrulur. Süt, şeker ve nişasta karıştırılır.
- Tencereye dökülür. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra vanilya eklenir. Birinci sıcaklığı çıkınca ılıyan vişne jölesinin üzerine dökülür.
- En üstüne bisküviler koyulur. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Dolaptan çıkınca kalıbın kenarları kaşıkla hafif bastırarak açılır.
- Servis tabağına kalıp karşıt çevrilir. Tatlının üzeri istenilen biçimde süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun ????.