Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vişneli Pudingli Çörek

Vişneli Pudingli Çörek
0
45

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
vilneli-pudingli-corek.jpg

Vişneli Pudingli Çörek Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • Yarım paket yaş maya
  • 500 gram kadar un (Kontrollü koyun)
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 250 ml ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
Puding için;
  • 250 ml süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı şeker
İçi için;
  • 1 kase donmuş vişne (Başka meyve de olur)
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Vişneli Pudingli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için; materyalleri yoğurma kabına koyup, güzelce yoğuruyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Puding için; tencereye gereçleri alıp karıştırıyoruz.
  3. Ağırlaşıp kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
  5. Pudingi sürüp vişneleri ekliyoruz, rulo halinde sarıyoruz.
  6. İki parmak kalınlığında kesip daire biçiminde tepsiye sırasıyla diziyoruz (Hafif üst üste dizerseniz çember biçiminde olup pişerken birleşecektir)
  7. Tepside 15 dk kadar dinlendirip, 190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  8. Çıkınca üzerine isteğe nazaran pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨????????
Vişneli Pudingli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pudingli Meyveli Çörek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım paket yaş maya500 gram kadar un ( kontrollü koyun)2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1 adet yumurta sarısı250 ml ılık süt1 tatlı kaşığı tuz2,5 yemek kaşığı şeker Puding için; 250 ml süt3 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Pudingli Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 paket muzlu puding2 su bardağı süt Hamuru için; 5 su bardağı un100 ml sıvı yağ (yani yarım bardaktan biraz az)1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)Bir fiske tuz1 paket kabartma tozu1 paket yaşmaya4 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı süt Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Pudingli Tatlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için (su bardağım 200 ml) 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt (100 ml)3,5 yemek kaşığı şeker1 adet vanilin1/2 (yarım) adet yaş maya100 gram tereyağ (Küçük küçük kesin)1 adet tam yumurta1 adet yumurta beyazı (Sarısı dışına)3 su bardağı un ve 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Vişneli Tart Tanımı İçin Gereçler Tart hamuru için; 125 gram tereyağ (margarinde olur)1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 çay bardağı pudra şekeri2, 5-3 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir) Üzeri için; 300 gram donmuş vişne1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Pudingli Pastacıklar (Vanillestangen/Vanillehörnchen) Tanımı İçin Materyaller Hamur için: 500 gram un1 yumurta70 gram şeker1 çimdik tuz2 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket kuru maya225 ml süt + 10 yemek kaşığı süt (ılık) Dolgu için: 500 ml süt1 paket vanilyalı puding70 gram şeker1 çay kaşığı vanilya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt