Vişneli Pudingli Çörek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- Yarım paket yaş maya
- 500 gram kadar un (Kontrollü koyun)
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 250 ml ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 250 ml süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 kase donmuş vişne (Başka meyve de olur)
- Pudra şekeri
Vişneli Pudingli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için; materyalleri yoğurma kabına koyup, güzelce yoğuruyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz.
- Puding için; tencereye gereçleri alıp karıştırıyoruz.
- Ağırlaşıp kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
- Pudingi sürüp vişneleri ekliyoruz, rulo halinde sarıyoruz.
- İki parmak kalınlığında kesip daire biçiminde tepsiye sırasıyla diziyoruz (Hafif üst üste dizerseniz çember biçiminde olup pişerken birleşecektir)
- Tepside 15 dk kadar dinlendirip, 190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca üzerine isteğe nazaran pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ????????