Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Tart Kek

Vişneli Tart Kek
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
visneli-tart-kek.jpg

Vişneli Tart Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1, 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı damla çikolata
Vişneli sos için gereçler;
  • 1, 5. su bardağı dondurulmuş vişne
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • Büyük çay bardağı sıcak su

Vişneli Tart Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kekin yapılışı; şeker ve yumurtayı mikserin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 8 dk çırpıyoruz.
  2. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
  3. Bu evreden sonra mikser kullanmayıp spatula ile devam ediyoruz.
  4. Hamurun daha hoş kabarması için.
  5. Un, kabartma tozu, vanilyayı ve kakaoyu eleyip karışıma ekleyip alttan üste gerçek düzgünce yavaşça karıştırıyoruz.
  6. Tereyağı yahut margarin ile yağladığımız kalıba karışımı döküp üzerine damla çikolataları serpiştirelim ve fırına vermeden kalıbı tezgaha vurun ki havası çıksın içi çiğ kalmasın ve hoş kabarsın.
  7. Evvelden ısıtılmış 180 derece alt üst fanlı ayarda 20 dakika pişirelim ve birinci yarım saat fırının kapağını açmayın ve soğumaya bırakalım.
  8. Vişne sosun yapılışı ;vişne sosu içinde dondurulmuş vişne, şeker nişasta ve sıcak suyu ekleyip, tavaya koyalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  9. Kıvam alınca ocağı kapatıp, soğumaya bırakalım.
  10. Soğuyan kekimize soğumuş vişne sosumuzu ekleyelim ve kekimizi buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  11. Çay yahut kahve ile servis edebilirsiniz. ????????afiyet olsun????????.
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,143Kullanıcılar
XmaxdSon üye
Üst Alt