Vişneli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda ısısında tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un yaklaşık 3 su bardağı kadar
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı vişne
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta sulandırılmış
Vişneli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, ve şekeri alalım iyice elimizle yoğuralım veya çırpadabilirsiniz.
- Ardından kontrollü şekilde un ekleyelim kabartma tozu vanilya ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan göz kararıyla üçte için ayırıyoruz buzluğa atıyoruz biraz sertleşmesi için.
- Diğer hamuru 2 yağlı kağıt ortasına alalım ve merdaneyle orta boy borcam boyutunda açalım. Ve kabarmaması için çatal batıralım.
- Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri şeker ile biraz kaynatalım ve çeyrek su bardağı suyla açtığımız nişastayı ekleyip kıvam alınca ocaktan alalım açtığımız hamurun üzerine yayalım.
- Buzluktaki hamuru rendeleyip sosun üstüne ilave edelim her yerine gelicek şekilde.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk kontrollü pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ???? deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam ???? tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz .