Vişneli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
- 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 350 gram ayıklanmış vişne
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3-4 yemek kaşığı su
- Pudra şekeri
Vişneli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğurup, buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
- Hamuru ikiye bölüp yarısını yağlanmış tart kalıbına yayıyoruz.
- Vişne sosunu malzemelerini ekleyip, pişiriyoruz.
- Soğuyunca hamurun üstüne döküyoruz.
- Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp şekilli kalıplarla kesiyoruz.
- Tepsiye yerleştirip 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpiyoruz afiyet olsun .